SVENSK - LETTISKA FÖRENINGEN
    Hemsida: www.svensklettiska.se | Facebooksida | Facebookgrupp | Twitter |
    E-post:
info@svensklettiska.se | Org. Nr.: 802413-0505 | PlusGiro: 94 86 93-7

Inbjudan till militär exercisuppvisning i Riga

2015-10-20

Inbjudan till militär exercisuppvisning av Lifcompagniet I svenska Karolineruniformer från 1700-talet på Daugavgrivas Cietoksnis, tisdagen 10 november 2015

Lettisk text 

Militär exercisuppvisning från 1700-talet enligt dåtida reglementet i Karl XII:s armé.

Ett enastående tillfälle för Rigaborna att beskåda hur svensk militärmundering och uniformer såg ut och användes i kung Karl XII:es armé i början av sjuttonhundratalet. Militärhistoriska sällskapet Lifcompagniet, med en tropp på tio man, från Värmland i Sverige, anländer i Riga och visar upp sina färdigheter i tidsenliga uniformer på Daugavgrivas Cietoksnis, eller Dynamynde som den Svenska administrationen i Livland kallade fästningen på den tiden.  Bildexempel från Youtube med Lifcompagniet:https://www.youtube.com/watch?v=bktoskQuARM

Fästningen var den absolut sista marken i Baltikum som Sverige retirerade ifrån 1710 efter fästningsbesättningen kapitulerade inför Fältmarskalk Sheremetev och Tsar Peter efter det stora Nordiska kriget.Tid: Tisdagen 10 november 2015, ca 13:00 till 14:00.

Plats: Daugavgrivas Cietoksnis på innanför vallarna.  Adress: Birzes iela 2, Bolderja, till höger efter bron över Bullupe. Buss nr 3 från Riga.

Organisatörer: Lifcompagniet från Värmland och Bolderajas Grupa, en hembygdsförening i Bolderja som anvarar för fästningens skötsel och aktiviteter. Ta gärna med kameror och tala om för vänner och bekanta. Den gamla svenska fästningen behöver all uppmärksamhet och PR den kan få. Håll tummarna för bra väder.

 Mer upplysningar: Jacob Lalander, 29505686, jlalander@hotmail.com 

 Välkomna!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: