SVENSK - LETTISKA FÖRENINGEN
    Hemsida: www.svensklettiska.se | Facebooksida | Facebookgrupp | Twitter |
    E-post:
info@svensklettiska.se | Org. Nr.: 802413-0505 | PlusGiro: 94 86 93-7

KALLELSE TILL SVENSK-LETTISKA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE 2017

2017-04-18

Plats: Lettiska Riksförbundet i Sveriges lokaler, Wallingatan 34, 5 tr.
Datum: torsdag den 27 april Tid: 18.00


Efter årsmötesförhandlingarna kommer Jacob Lalander att berätta om det säkerhetspolitiska läget i Östersjöregionen (Läs mer nedan). 
Efter årsmötet inbjuds till en enklare förtäring.

VÄLKOMNA!


Årsmöteshandlingarna (Dagordning, Ekonomisk redovisning för 2016 och Revisionsberättelse, VerksamhetsberättelseFörslag till budget för 2017 och Verksamhetsplan för 2017.).

Om Jacob Lalander och föredraget i Estniska huset 27 april 2017

Efter årsmötet kommer Jacob Lalander att berätta om det säkerhetspolitiska läget i Östersjöregionen i början av 1600-talet. Föredraget fokuserar på den av svenskarna byggda fästningen vid utloppet av floden Daugava, Daugavgrivas cietoksnis (Dynamynde på Svenska)och dess främste arkitekt, generalkvartermästare Erik Dahlberg, sedermera Livlands generalguvernör. Föredraget hölls första gången på Gustav Adolfsdagen på Krigsmuseet i Riga i november 2016. 

Jacob Lalander är från Stockholm och har jobbat i olika positioner i Riga/Baltikum/Östeuropa i många år, numera som rådgivare/konsult och styrelseledamot i en del svenska bolag med verksamhet österut. Han talar lettiska och ryska. Han har på fritiden engagerat sig att försöka sprida mer kunskap om Dynamyndes historia och olika sätt att locka både turister, publicitet och pengar till upprustning av del av fästningen.  


Styrelsen

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: